DEPREM UYARIR BİLİNÇ KURTARIR (Güncellendi)

DEPREM UYARIR BİLİNÇ KURTARIR (Güncellendi)

'DEPREM UYARIR BİLİNÇ KURTARIR' Ağrı Bilim ve Sanat Merkezi Sosyal bilgiler öğretmeni Belkıs TOPSAKAL'ın Türkiye'nin yedi bölgesinden toplam 9 ortak okul öğretmeni ve belirledikleri öğrenci gruplarıyla yaptıkları bir E-Twinning projesidir.

https://twinspace.etwinning.net/130227

https://www.facebook.com/groups/374679630432780 

 

 

20.11.2020 1200

Topraklarımızın yarısından fazlası birinci dereceden deprem kuşağında yer alır. Bu nedenle can ve mal kayıplarını en aza indirmek amacıyla yapılmış bu projemizde öğrenciler deprem öncesinde deprem anında ve sonrasında alınacak tedbirleri yaptıkları sunu ile çeşitli sosyal ağlarda paylaşacak AFAD gibi sivil toplum kuruluşlarının da desteği ile farkındalık oluşturacakları bir etkinlik gerçekleştirebilecekler. Ayrıca öğrenciler bulunduğu çevreye hakim olan fay hatlarını, şehrindeki deprem tarihini deprem sonrası sosyal ağların bilgi yayma konusundaki faydalarını yine deprem sonrası şehrindeki acil toplanma alanlarını araştırarak bilinçlenmesi bunu web 2 araçlarını kullanarak çeşitli etkinlik çalışmalarıyla yansıtmaları planlanmaktadır.

Kurucusu olduğum e-Twinning projemle Türkiye'nin yedi bölgesinden toplam 9 ortak okul öğretmeni ve belirledikleri öğrenci gruplarıyla Deprem konusunda Kasım ayı çalışmalarımıza başladık. Mayıs ayına kadar projemde birlikte çalışacağım ortaklarım

Talip Alyüz (istanbul), Dilek Çetinaktı(Afyon),  Nezahat Uzun Demir(Kayseri),  Gökçe Seray Oruç Arslan (Zonguldak), Fatih Akçay (Ordu), Emrah Işık (Gaziantep), Hilmi KAYALI (Mersin), Ebru ÖZÜMİT (İzmir)  

Özverili çalışmalarından ve emeklerinden dolayı kendilerine ve öğrencilerine teşekkür ederim. E-Twinning platformunu benimle tanıştıran vesile olan kurumum Ağrı Bilim ve Sanat Merkezine şükranlarımı sunarım.

 

 

 

 

 

 

Kurumumuz öğretmenlerinden Belkıs TOPSAKAL'ın başlattığı DEPREM UYARIR BİLİNÇ KURTARIR adlı e-Twinning projesi çalışmaları devam ediyor. Mart ayındaki çalışmalarıyla Maket evler ile depremin binalar üzerindeki etkisini farklı yönlerden ortaya koydular.